Adolescenti fara masti

adolescenti

Ne propunem cu sprijinul colaboratorilor nostrii sa dezvoltam o metoda de invatare nonformala pe baza unor elemente de arta dramatica, ce pot contribui la dezvoltarea personala a tinerilor care sunt implicati in acest proiect: participanti si indumatori deopotriva.
Primul nostru obiectiv este dezvoltarea proceselor psihice fundamentale in invatare, respectiv atentia, memoria si concentrarea.
Pentru realizarea acestui obiectiv se vor realiza activitati care vor urmari: dezvoltarea intr-un cadru relaxat a atentiei, a capacitatii de concentrare si identificarea tipurilor de memorie personala si a resorturilor care pun in miscare fiecare tip de memorie.
Cel de al doilea obiectiv consecutiv pe care ne propunem sa il atingem prin improvizatii este dezvoltarea de mecanisme psihice complexe: imaginatie, creativitate, autocunoastere, empatie.
Obiectivele improvizatiilor vor fi dezvoltarea armonioasa si autoconstienta a tanarului, dezvoltarea unei imaginatii lipsite de clisee, definirea propriei identitati, constientizarea si auto-exploatarea capacitatilor creative individuale, dezvoltarea inteligentei emotionale identificand, intelegand si asumand probleme si situatii emotionale din exterior.
In paralel cu aceste obiective generale toate activitatile vor contribui la dezvoltarea capacitatii de a lucra in echipa si la intelegerea si asumarea rolului individual intr-un grup.