Cufarul de Business

cufar

Cufărul de Business – Proiect de educatie antreprenoriala
Cu ocazia Centenarului Cercetasiei - Targului 100 de metode nonformale, desfasurat la Mogosoaia, 3-4 august 2013, am lansat metoda nonformala de initiere in antreprenoriat: Cufarul de Business.
Scopul metodei “Cufarul de Business” este de ai sprijini pe copii si tineri să înţeleagă semnificaţia antreprenoriatului, ca o componenta a vietii de zi cu zi, o componenta a culturii generale pe care ar trebuii sa se bazeze ca cetateni responsabili si activi ai comunitatii in care traiesc.
Consideram ca o metoda interactiva, poate duce la insusirea unor cunostinte care pot fi catalogate ca depasind nivelul lor de intelegere.
Notiunile folosite de facilitatori sunt cele reale, pe care tinerii le vor recunoste mai tarziu in viata lor personala si profesionala. Obiectivele generale de învăţare ale metodei Cufarul de Business sunt:
  • iniţierea copiilor si tinerilor în problematica afacerilor şi a iniţiativei antreprenoriale
  • transmiterea unor cunostinte de baza legate de competente antreprenoriale
  • planul de afaceri - instrumentul esential de management pentru inceperea unui demers antreprenorial.
Participantii vor fi ghidati de Facilitatori in cele trei zone amenajate in asa fel incat acestia sa descopere calitatile unui antreprenor, competentele pe care acesta ar trebui sa le aiba si sa experimenteze inceperea unei afaceri prin gasirea echilibrului dintre resursele disponibile si utilizarile specifice, de exemplu: vor achizitiona utilaje, vor construii un sediu de firma, vor cumpara stocuri de materie prima si vor produce.